2021-10-17

Futuriblerne

50 år udgivelser om dansk fremtidsforskning

Henrik Johannsen Duus, Ph.D. er lektor på Institut for Afsætningsøkonomi på Copenhagen Business School. Hans primære forskningsinteresser er strategisk forecasting (dvs. kombinationen mellem virksomhedsstrategi og forecasting) og innovation. Han har tidligere forsket i markedsorientering, innovationsledelse, virtuel læring, små og mellemstore virksomheders vækst, international business-to-business markedsføring og økonomisk teorihistorie. Han har undervist meget i marketing og international business, og har desuden en praktisk baggrund som finansanalytiker.

 

Peter Lerwick Theisen har gennem 4 årtier arbejdet som produktchef, marketingchef, udviklingschef og konsulent i det private erhvervsliv og er i dag formand for Selskabet for Fremtidsforskning og foredragsholder.

 

Søren Hougaard, cand.merc., MBA, er adjungeret professor på Copenhagen Business School og ejer/leder af investerings- og udviklingsvirksomheden Amsgroup (http://www.amsgroup.dk). Han har haft ledende stillinger i Exxon, Jyske Bank, AIM Management og Deloitte. Forfatter til mange bøger og artikler om bl.a. innovation/entrepreneurship, relationsmarkedsføring og virksomhedsvækst.

 

Jon Sundbo, Ph.D. Professor i erhvervsøkonomi med særlig henblik på innovation og teknologiledelse ved Roskilde Universitet, Institut for Kommunikation, virksomhed og informationsteknologier. Jon Sundbo har især forsket i innovation indenfor service og oplevelse. Han har skrevet flere bøger om emnet innovation og publiceret en række artikler i videnskabelige tidsskrifter. Hans seneste publikation er ”User-based innovation in services” (red. Jon Sundbo og Marja Toivonen). Han er leder af et stort dansk forskningsprojekt om medarbejder – og brugerbaseret innovation og har været involveret i en række forskningsprojekter om innovation, service og oplevelsesøkonomi.

 

Donna Sundbo. Ph.D. Forskningsmedarbejder ved Roskilde Universitet, Institut for Kommunikation, Virksomhed og informationsteknologier, hvor hun er engageret i to projekter – et om medarbejder- og brugerbaseret innovation i service og et om oplevelsesbaseret innovation indenfor fødevareområdet i region Sjælland. Hun har skrevet sin Ph.D. afhandling om medarbejdernes rolle i medarbejder- og brugerbaseret innovation i service. Har tidligere arbejdet i en række servicevirksomheder.

 

Henrik Herlau, Ph.D., er lektor på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School. Elektriker, E-ingeniør, virksomhedsleder, opfinder – fra 1974 fokus på udvikling af praktiske undervisningskoncepter i forbindelse med innovation, ny erhvervsaktivitet og undervisning omkring samme. Tilknyttet opfinderkontoret DTI, og universiteter i Irland, UK og Sverige. Deltaget i oprettelse af forskerparker i Irland, UK, Danmark, (Symbion Kbh.). Pionerede tværfaglig innovations undervisning ved CBS. Lang praktisk erfaring med undervisning af ledige akademikere.

 

Karen Schousboe, Etnolog, Mag. Art. Direktør for forlaget Medieval Histories, der udgiver et engelsksproget magasin på nettet. Hendes primære interesse er middelalderhistorien, som hun arbejdede med som universitetsforsker i 80erne. I årene 1989 – 92 var hun imidlertid ansat på Instituttet for Fremtidsforskning. Det gav anledning til at hun i 1993 byggede en netbaseret virksomhed op – KIMMING ApS – hvor etnologer og antropologer leverede strategisk rådgivning til virksomheder som LEGO, IKEA, Danske Bank m. fl. Siden 2004 har hun primært arbejdet med kommunikation, først som leder af Folkekirkens Infocenter i København, nu som direktør for www.medievalhistories.com. Hun er levende optaget af at implementere erfaringerne som fremtidsforsker i sit eget arbejde med medieudvikler.

 

Christoffer Casparij, Cand. Soc., er Key Account Manager hos MOEF A/S og medstifter af Mikrofin Danmark (http://www.mikrofin.dk). Han har arbejdet i flere danske virksomheder bl.a. som Business Developer hos Vaeksthus Zealand.